Γαλατόπιτα

 Υλικά: 
  • 1 λίτρο γάλα (κατσικίσιο κατά την περίοδο της αποκριάς)
  • ¾ φλιτζανιού σιμιγδάλι
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4-5 αυγά
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • βανίλια
  •  2-3 φύλλα μπακλαβά

Εκτέλεση
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τα αυγά αφού τα χτυπήσουμε πολύ καλά μέσα σε ένα μπολ. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα προσέχοντας να μην κολλήσει. Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε τα φύλλα να καλύψουν τα τοιχώματα του και τα βουτυρώνουμε και αυτά. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα και γυρίζουμε τα φύλλα από τα τοιχώματα του ταψιού προς τα μέσα. Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο μέχρι να κάνει μια χρυσή κρούστα. Ζέστη την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου